Arkkupeitteet

Suunnittelen ja valmistan arkku- ja saattopeitteitä sekä vainajan kuljetusvaunun peittäviä tekstiilejä seurakunnille sairaaloille sekä yksityisille suvuille.

Arkkupeite (arkkualba) on tekstiili, joka peittää arkun siunaustilaisuudessa. Arkun peittäminen on vuosisatoja vanha perinne, joka on yleistynyt jälleen viime vuosikymmeninä. Arkkupeitettä  käytetään  yleisimmin  polttohautausten yhteydessä, mutta käyttö on mahdollista myös arkkuhautauksissa.

Seurakuntien arkkupeitteitä suunnitellessani sovitan taiteellisen kokonaisuuden  siunauskappelin tai kirkon tunnelmaan. Sukujen arkkupeitteet kuljettavat usein hyvinkin henkilökohtaista tarinaa suvun historiasta tai tilaajalle läheisistä aiheista. Seurakuntien ja erityisesti sukujen omilla arkkupeitteillä on lohdullinen viesti : kukin lähtee ajallaan ja saatetaan matkaan saman kauniin peitteen alla.

Vainajapeite eli saattopeite asetetaan vainajan päälle poisnukkunutta omaista hyvästeltäessä. Vainajankuljetusvaunua peittävä tekstiili peittää kauniisti sairaalan osastolta pois siirrettävän vainajan.

Katso lisää kuvia arkkupeitteistä.

Arkkupeitteitä

2017 ”Usko, Toivo ja Rakkaus” arkkupeite yksityiselle suvlle
2016 ”Vanamo ” arkkupeite yksityiselle suvlle
2008 ”Kurjenkellot” arkkupeite yksityiselle suvulle
2007 ”Elämänlanka” arkkupeite Uudenkaupungin seurakunnan siunauskappeliin
2007 Laakson sairaala: kaksi saattopeitettä ja vainajankuljetusvaunun tekstiili
2006 Tuhkaa ja monumentteja -näyttely: arkkupeite lapselle
2005 ”Elämänlanka” arkkupeite yksityiselle suvulle