Lasten kirkkotekstiilisarja

 

Lasten kirkkotekstiilisarja 2014

Lasten kirkkotekstiilisarja 2014

Alttarilaatikosta löytyy pienet lasten kokoiset kirkkotekstiilit! Ne voi pukea lapsen ylle, niistä voi kertoa tarinan.. Niistä saa konkreettisen kosketuksen kirkkovuoteen ja kirkkotekstiileihin! ”

Lapsi-ja nuorisotyölle suunniteltu pieni kirkkotekstiilisarja sisältää pienen valkoisen alban, kasukan, viisi kirkkovuoden väreissä olevaa stolaa sekä alttaritekstiilin. Kokonaisuus kulkee pienessä puulaatikossa, joka muotoutuu opetustilanteessa alttariksi.

Tekstiilit ovat silkkiä ja ne on kauniisti kuvioitu kirkkovuoden teemojen mukaan. Kasukassa ja alttariliinassa kuvamaailma kuvaa koko kirkkovuotta, stolissa on painotettu kunkin liturgisen värin omaan tarinaan. Materiaalit ja valmistustekniikat huokuvat kirkkotekstiileihin kuuluvaa arvokkuutta.

Sarja on suunniteltu tukemaan lapsille ja varhaisnuorille suuntautuvaa opetustyötä. Se toimii esimerkiksi seurakunnan lapsityöstä vastaavan papin työkaluna, kiertää päiväkerhopisteissä teemapäivien merkeissä ja lasten kirkkovierailujen opetusmateriaalina.

Tekstiilisarja muotoutuu moneksi: Sen voi pukea lapsen ylle, mutta se voidaan pitää myös pienemmässä koossa olevana ja helposti paikasta toiseen kulkevana esimerkkinä kirkkotekstiileistä myös varhaisnuorisotyössä ja rippikouluissa.

Katso lisää kuvia lasten kirkkotekstiilisarjasta.