Piispa Kaarlo Kallialan stola ”Perillä”

Sunnuntaina 31.1.2021 vietetiin piispa Kaarlo Kallialan lähtömessua. Messun aikana piispa Kalliala kantoi arkkihiippakunnan lahjaksi antamaa yksilöllistä stolaa, jonka olin saanut suunnitella ja toteuttaa henkilökohtaisesti hänelle. Tämä stola oli käsin kirjoen silkkikankaalle toteutettua taidekäsityötä.

Stolan nimi on ”Perillä”. Siihen on kuvattu eräänlainen mielenmaisema. Tyyneksi rauhoittunut meri, jonka tuulista on rantauduttu, päästy perille. Stolaan on kuvattu monenlaista symboliikkaa. Tässä mielen maisemassa rannalle kaareutuva puu muistuttaa vahvasta elämänpuusta. Puun oksille, sydämen puolelle laskeutuu Pyhän Hengen valkea kyyhky. 

Vene on vahva kristillinen symboli, vertaus seurakunnasta ja kirkosta, jota Kristus ohjaa. Myös kaislikolla on kristillisessä symboliikassa piirretty vertauskuva uskossa elävistä, elämäntavoiltaan vaatimattomista ihmisistä, jotka mielellään pohtivat kristityn elämän opetuksia.

Nämä yksilölliset piispoille ja papeille suunniteltavat stolat ovat erityisen antoisia ja persoonallisia taideprojekteja. Näitä suunnitellessa on lupa hienovaraisesti ” rikkoa rajoja” ja tehdä jotain hyvin persoonallista, stolan kantajasta kertovaa taidetta. Vastaavia stolia olen tehnyt vuonna 2018 eläkkeelle jääneelle arkkipiispa Kari Mäkiselle, sekä useille yksityisille papeille eri puolilla Suomea.

Katso lisää kuvia stolasta