Tampereen Viinikan kirkko

Tampereen Viinikan kirkko on 1932 valmistunut näyttävä kivikirkko Viinikan kaupungin osassa. Viinikan kirkko oli aikanaan Suomen ensimmäinen kirkko, jossa saman katon alle rakennettiin myös pappila ja seurakunnan kerhotiloja. Kirkko edustaa 1920-luvun klassismia ja funktionalisima.

Viinikan kirkko peruskorjattiin 2000-luvun alkupuolella ja palautettiin tuolloin alkuperäiseen 1930-luvun asuunsa. Tämä ajatus mielessäni suunnittelin ja toteutin myös tekstiilit 1930-luvun henkeen ja arkkitehtuuriin sopiviksi. Tekstiilit valmistuivat vuosina 2006-2007. Viinikan tekstiilien suunnittelu ja yhden sarjan toteutus oli osa Taideteollisen korkeakoulun lopputyötäni.

Liturgiset tekstiilit on valmistettu silkkikankaasta värjäämällä, kankaanpaino- ja kirjonta- sekä applikaatiotekniikoin kuvioituna. Alttarin antependiumin yläreunassa kulkee kirkkovuoden teemaa tukeva raamatunlause. Kasukoissa on vahvasti 1920- ja 1930-luvun kirkkotekstiilien henkeä. Täydet tekstiilisarjat toteutettiin vihreän, valkoisen, punaisen ja violetin liturgisissa väreissä

Suunnittelun ja toteutuksen kiinnostava näkökohta oli 1920-30- luvun hengen ja arkkitehotuurisesti mielenkiintoisen kirkkotilan sovittaminen tämän vuosituhannen tarpeisiin.