Arkkipiispa Kari Mäkisen stola ”Rukous”

Arkkipiispa Kari Mäkinen sai arkkihippakunnalta lahjaksi suunnittelemani ja toteuttamani stolan.

Arkkipiispa Kari Mäkinen sai arkkihippakunnalta lahjaksi suunnittelemani ja toteuttamani stolan.

Arkkipiispa Kari Mäkinen sain lahjaksi Rukous- nimeä kantavan stolan

Sunnuntaina 27.5.2018 vietettiin arkkipiispa Kari Mäkisen lähtömessua. Messun päätteeksi arkkipiispa Kari Mäkinen riisui virkatunnuksensa, ja hänelle puettiin arkkihiippakunnan lahjaksi antama, minun suunnittelemani ja toteuttamani stola. Tämän stolan nimi oli Rukous.

Suunnitelin stolan henkilökohtaisesti arkkipiispa Mäkiselle. Suunnittelun lähtökohtana oli hänelle läheiset värit ja aiheet. Stolan värimaailma on samankaltainen kuin arkkipiispan käyttämä kaapu: valkoista ja heleän vihreää sekä lisäksi stolaa kaunistaa pieni määrä violettia. Nämä värit kertovat kasvusta ja elämästä, ylösnousemuksesta, pyhästä ja kärsimyksestä. Stola on materiaaliltaan silkkiä ja se on kirjailtu käsin.

Stolassa on kirjailtu osia Isä Meidän-rukouksesta, jonka arkkipiispa Kari Mäkinen on kokenut läheiseksi. Rukous kulkee stolassa vankan ja vahvan elämän puun rinnalla. Elämän puun pinta on kirjailtu vihreän monella sävyllä. Nämä vihreän sävyt tuovat esiin puun rungossa valon ja varjon vuoropuhelun. Sydämen puolelta vehreään puuhun laskeutuu Pyhää Henkeä kuvaava valkea kyyhky.

Katso lisää kuvia stolasta